Excelsior verslaat Sparta in vermakelijke broedertwist

19 november 2016, 22:45   Bijgewerkt: 19 november 2016, 22:56

Excelsior weet na zes nederlagen op rij eindelijk weer wat winnen is. In eigen huis werd stadsgenoot Sparta Rotterdam met 3-2 verslagen. Excelsior vocht zich via Stanley Elbers, Fredy Ribeiro en Nigel Hasselbaink terug van de door Loris Brogno gemaakte achterstand terug tot 3-1. Denzel Dumfries bracht de spanning terug door de 3-2 te maken, maar Excelsior hield met hangen en wurgen stand.

Negen seizoenen geleden stonden Excelsior en Sparta voor het laatst tegenover elkaar in de Eredivisie en ook toen vielen er flink wat doelpunten en was Excelsior de winnaar. Sparta stond tijdens dat treffen vlak voor tijd nog met 2-3 voor, maar Excelsior toonde veerkracht en maakte er via Kees Luijckx nog 4-3 van. In het seizoen 2009/2010 troffen beide ploegen voor het laatst, Excelsior hield Sparta destijds van promotie naar de Eredivisie af.

Lang kon Sparta niet genieten van die voorsprong, want tien minuten later keek het alweer tegen een achterstand aan. Excelsior, dat in de eerste minuut Bas Kuipers al de lat had zien raken, creëerde twee goede kansen en die gingen er allebei in. Op schitterende wijze volleerde Elbers een voorzet van Khalid Karami binnen en Ribeiro faalde niet toen hij na matig opbouwen van Sparta oog in oog met Roy Kortsmit kwam te staan. Ribeiro maakte ook nog bijna zijn tweede, maar Kortsmit had een antwoord op zijn indraaiende vrije trap.

Voor Sparta was het in de resterende 25 minuten alles of niks en al snel kwam de aansluitingstreffer. Stijn Spierings zocht met een gekruld schot de verre hoek. Tom Muyters redde, maar de rebound was voor Dumfries. Daarmee was de spanning terug en met Craig Goodwin bracht Pastoor nog een extra troef voorin. Goodwin was erg gevaarlijk met zijn voorzetten, maar telkens slaagde niemand erin om de 3-3 te maken. Uiteindelijk ging Sparta dan toch ten onder en klom Excelsior met de drie punten uit zak voorzichtig weg uit de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen