Blatter totaal niet te spreken over 'respectloze' Infantino

9 december 2016, 12:17

Sepp Blatter is niet echt te spreken over Gianni Infantino, zijn opvolger als voorzitter van de FIFA. De 80-jarige Zwitser, die deze week het beroep tegen zijn schorsing van zes jaar verworpen zag worden bij het sporttribunaal CAS, noemt zijn landgenoot 'respectloos'.

Blatter vindt het onbegrijpelijk dat Infantino de telefoon niet opneemt, als hij hem belt. "We hebben het na de presidentsverkiezing een keer gehad over een aantal vraagstukken. Hij zei toen 'ik ga er aan werken', maar kwam er nooit op terug", zegt Blatter in interview met de BBC. "Ik heb hem een brief gestuurd en heb zijn persoonlijke nummer, maar ik krijg nooit een antwoord. Nooit", bromt Blatter.

"Ik ben niet blij met de ontwikkelingen binnen de FIFA. Ik heb nog nooit in een bedrijf gezien dat de nieuwe voorzitter geen respect had voor de oude president", gaat Blatter verder. De Zwitser stond maar liefst zeventien jaar aan het roer bij de wereldvoetbalbond. Hij werd geschorst vanwege een dubieuze betalen van 1,8 miljoen euro aan de eveneens geschorste Michel Platini in 2011.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen