Gullit prijst Sacchi: "Met elf tegen vier scoorden we niet"

24 januari 2017, 09:46

Ruud Gullit floreerde in zijn voetbalcarrière bij AC Milan, waarmee hij in totaal twaalf prijzen wist te pakken. De voormalig aanvaller werd onder meer drie keer Italiaans kampioen en won in 1989 en 1990 tot twee keer toe de Europa Cup I, de Europese Supercup en het WK voor clubs. Tijdens deze gouden periode stond de befaamde coach Arrigo Sacchi aan het roer.

Ruud Gullit komt met een mooie anekdote uit die tijd. "Sacchi was zijn tijd ver vooruit", zegt de voormalig Oranje-captain tegen La Gazzetta dello Sport. "Hij was een meester in het neerzetten van de organisatie. Zijn geheim was het herhalen van trainingsoefeningen. Ook al vielen we met elf man aan tegen zes anderen, twee centrale middenvelders en vier verdedigers, we scoorden nooit. Zelfs als Sacchi de twee middenvelders weghaalde lukte dat niet. De defensie was zo goed georganiseerd, dat van afstand schieten eigenlijk het enige was wat je kon doen", zegt Gullit. De verdediging van Milan werd destijds geleid door Franco Baresi en Paolo Maldini.

In de optiek van Gullit is Juventus in staat om de Champions League te winnen, maar toch is de huidige Serie A de vroegere Serie A niet meer. "Het probleem is de oude stadions", vindt Gullit. "Ik vind het vreemd om te zien hoe leeg de stadions zijn. Ik nam mijn zoon een keer mee naar Milan-Cesena, maar hij vroeg zich af wat er aan de hand was. Het komt door de oude stadions. Toch laten de internationale resultaten zien dat jullie interpretatie van het voetbal de juiste is", sluit Gullit af richting de Italianen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen