De Gier baalt van niet gegeven corner: "Iedereen zag het"

13 oktober 2018, 11:02

NEC-trainer Jack de Gier toonde zich na afloop van het duel tussen NEC en FC Eindhoven vooral realistisch. De Nijmegenaren gingen in eigen huis kopje onder en haalden uit de laatste drie duels slechts één punt. Het doelpunt van de gasten viel nadat de thuisploeg overduidelijk een corner had moeten krijgen.

"Ik vond het een cruciaal moment dat Anass Achahbar de kans mist om 1-0 te maken", laat de trainer weten in gesprek met FOX Sports. Eindhoven-doelman Ruud Swinkels tikte de inzet van Achahbar naast, waarna scheidsrechter Clay Ruperti het naliet om de thuisploeg een corner te geven. Uit de tegenaanval scoorde Eindhoen. "Iedereen zag dat het een corner had moeten zijn, behalve de scheidsrechter. De openingstreffer valt wel door een slecht verdedigend moment van ons."

Het lukte NEC daarna niet meer om de gelijkmaker te maken. "Als je niet snel scoort, weet je dat het heel erg lastig wordt. Ik vind dat we het met z'n allen niet goed gedaan hebben. De spelers wilden wat forceren, maar het is de kunst om dat over te laten aan de spelers die dat goed kunnen."

Zodoende kent NEC een terugval na een goede start. FC Eindhoven zit na de zege juist in een opwaartse spiraal. De Gier: "We hadden meer verwacht van de laatste drie duels. We worden keihard met de neus op de feiten gedrukt wat dat betreft, daar kunnen we niet voor weglopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen