RKC-trainer: "Niet het sprookje van Grim, maar van RKC"

14 mei 2019, 21:34

Bij RKC Waalwijk kunnen ze hun geluk niet op na het bereiken van de halve finale van de play-offs. Uit een geslagen positie na de 2-0 nederlaag in Nijmegen werd in Waalwijk een 3-0 comeback tegen NEC gerealiseerd. In de volgende ronde op weg naar de Eredivisie wacht nu naar alle waarschijnlijkheid Excelsior.

"Dit is niet het sprookje van Grim, maar van RKC. En het is realiteit", zegt RKC-trainer Fred Grim tegen FOX Sports. Volgens de oefenmeester is zijn ploeg de verdiende winnaar over de twee wedstrijden tegen de Nijmegenaren. "We hebben echt op onze eigen manier deze wedstrijd gewonnen. Als wij de vorm hebben en het balletje gaat lopen, dan kunnen we goed voetballen. En je hebt geluk dat de tegengoal niet valt. Het was heel steady. We hebben gevoetbald waar het kon en goed verdedigd waar het moest."

Lees ookRKC poetst achterstand tegen NEC weg en gaat verder in play-offs

Mario Bilate zorgde twintig minuten voor tijd voor de 3-0 en zodoende dus de winnende treffer. Hij keek echter niet op van de spectaculaire comeback. "Uit waren wij in de tweede helft de betere partij en nu over negentig minuten heer en meester. We gingen ervanuit dat we ze konden pakken en zo geschiedde." Volgens Bilate heerst er een euforische stemming en hij prijst zijn ploeg. "Hoe we ons staande weten te houden en de wedstrijd uitspelen verdient complimenten."

Volgende ronde

In de halve finale komt RKC een ploeg uit de Eredivisie tegen. Dit wordt waarschijnlijk Excelsior, zij staan nu zestiende in de Eredivisie. Nummer zeventien De Graafschap zou nog een plekje kunnen stijgen, maar dan moet het wel winnen van Ajax dat morgenavond in Doetinchem de kampioenswedstrijd speelt. Grim kan nog weinig zinnigs zeggen over de aanstaande tegenstander. "In zo'n play-offs is alles mogelijk, dat was deze ronde ook zo." Bilate ziet kansen voor de Waalwijkers. "Ik denk dat wij iedereen kunnen pakken als wij ons spel spelen."

Lees ookBruijn slacht eigen NEC af: "Het was gewoon niks"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen