Garcia de la Vega maakt zich zorgen om Roda: "Vrees het ergste"

28 januari 2020, 13:21

Vier maanden na zijn veelbesproken vertrek bij Roda JC is duidelijk dat Mauricio Garcia de la Vega de club nog niet vergeten is. De Mexicaanse zakenman maakt zich zorgen om de club waar hij als reddende enkel werd binnengehaald, maar al snel weer vertrok.

Supporters van Roda keerden zich tegen Garcia de la Vega toen gemeld werd dat hij zijn afspraken niet nakwam. Hij werd vervolgens door de fans letterlijk het stadion uitgejaagd tijdens het thuisduel met De Graafschap eind september. "Voor mij is helder dat ik nooit een echte kans heb gekregen. Ik werd als de reddende engel gezien, maar toen er in hun ogen een beter alternatief was, werd er een plan bedacht om me te elimineren. Ik ben beledigd, geterroriseerd en als crimineel weggezet. En daar is geen enkel bewijs voor", countert hij bij L1. "Op de avond dat ik het stadion werd uitgezet keek iedereen de andere kant op. Club, politie, beveiliging en zelfs de KNVB. Er is daarna geen enkele boodschap uitgedragen, geen boetes of stadionverboden, helemaal niks. Waarom is de vraag. Het antwoord is eenvoudig, dit was allemaal in scene gezet."

"Ik wil één ding duidelijk maken: ik heb aan alle verplichtingen voldaan. Ik ben kapot gemaakt voordat ik de bankgarantie wilde afgeven. Ik kon het voldoen maar niemand wilde me geloven. Je ziet wat er van is gekomen. Chaos in de club, slechte sportieve prestaties en totaal geen vertrouwen."

Roda staat momenteel zeventiende in de Eerste Divisie. Dat Garcia de la Vega niet de gewenste geldschieter bleek, heeft zijn uitwerking niet gemist. "Ik begrijp wat er is gebeurd. Ze dachten een rijkere investeerder te vinden en daarom moest ik verkassen. Ik was op de hoogte, maar wilde het niet. We zien nu wat er is gebeurd, die rijke investeerder is nooit gekomen. Nu proberen 6 of 7 mensen een club te runnen. Mensen die geen enkel verstand hebben van voetbal. Ik vrees dan ook het ergste voor de club, er is geen leiderschap. De stad Kerkrade en de fans verdienen dit niet. "

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen