Sparta trekt Nigeriaanse concurrent voor Van Leer aan

13 juli 2020, 13:35   Bijgewerkt: 13 juli 2020, 17:23

Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Maduka Okoye. De twintigjarige Nigeriaanse doelman komt over van Fortuna Düsseldorf en zal op Het Kasteel een contract voor twee seizoenen tekenen. In Rotterdam moet hij de concurrentie aangaan met Benjamin van Leer.

Okoye liep onlangs uit zijn contract bij Fortuna Düsseldorf, waardoor Sparta geen transfersom hoeft te betalen. De jonge doelman maakte in oktober in het oefenduel met Brazilië (1-1) zijn debuut in het Nigeriaanse elftal. "Met Maduka halen we een groot talent binnen die veel potentie heeft", aldus directeur voetbalzaken Henk van Stee. "Hij stond in de belangstelling van meerdere clubs uit verschillende landen, maar hij gelooft dat hij bij Sparta de volgende stap kan maken. Wij geloven dat hij van waarde kan zijn voor deze club en zijn blij dat hij hier getekend heeft."

Na Van Leer is Okoye de tweede doelman die Sparta deze transferperiode aantrekt. Door het vertrek van Ariel Harush en de zware blessure van Tim Coremans waren de Rotterdammers op zoek naar twee nieuwe keepers. Sparta versterkte zich eerder al met Lennart Thy, Reda Kharchouch, Michaël Heylen, Danzell Gravenberch en Marouane Afaker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen