'Olympique Marseille gaf spelers injecties'

Ger
21 januari 2006, 15:25

Voormalig Olympique Marseille-speler Jean-Jacques Eydelie heeft zijn oude club in verlegenheid gebracht. Aan de Franse krant L'Equipe vertelde Eydelie dat hij voor de finale van de Champions League in 1993 een injectie kreeg. Marseille won de eindstrijd met 1-0.

Volgens de Fransman moest de gehele selectie van Marseille zich opstellen om een injectie te krijgen. "De enige die tegenstribbelde was Rudi Völler", aldus Eydelie. "Hij schreeuwde in het Duits tegen de medische staf."

De ex-voetballer weet niet welk middel de spelers toegediend kregen. "Ik snap niet wat die injectie met mij moest doen. Tijdens de wedstrijd had ik een zeer droge mond. Mijn lichaam reageerde anders dan normaal. Het was de laatste keer dat ik iets dergelijks tot mij nam."

Eydelie was in de jaren negentig ook al betrokken bij een andere affaire rond Olympique Marseille. Hij verklaarde destijds geld te hebben gegeven aan de vrouw van Valenciennes-keeper Robert. De Zuid-Fransen werden kampioen door de wedstrijd te winnen. Toen het schandaal aan het licht kwam raakte Marseille de titel weer kwijt. Vanwege de omkoping kreeg Eydelie een jarenlange schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen