EK-kwalificatie (Groepsfase)
Aviva Stadium Dublin, Ierland

Live verslag Ierland - Nederland

• 90' +5
      Het is voorbij. Nederland wint met 1-2 van Ierland, maar het is niet makkelijk gegaan.
  • 90' +5
    Ierland heeft alles gedaan wat het kon, maar de zege lijkt voor Nederland binnen.
  • 90' +1
    Er komen vijf minuten bij.
  • 90'
       Bij Nederland komt Berghuis op het veld voor Simons.
  • 87'
       Doherty en Knight gaan voor Ebosele en Armstrong.
  • 87'
      Weghorst krijg geel na een lompe overtreding.
  • 85'
    Lang lijkt al struikelend op de keeper af te kunnen gaan, maar een Ierse verdediger verspert zijn weg.
  • 83'
    Deze corner komt wel voor de voeten van De Ligt terecht, maar uithalen kan hij niet.
  • 81'
       Lang komt voor Gakpo.
  • 80'
    Deze voorzet wordt weggewerkt door Van Dijk, maar de Ierse druk houdt aan.
  • 77'
    Ze lijken nu een slotoffensief in gang te zetten, maar het heeft vooralsnog niet veel om het lijf.
  • 75'
    Ierland kent nog wel momenten, zoals bijvoorbeeld deze corner. De 'begeisterung' van de eerste helft lijkt echter minder aanwezig.
  • 74'
       Egan en Browne gaan voor McGrath en Smallbone
  • 70'
    Simons legt de bal goed voor, maar er is niemand om binnen te schieten.
  • 69'
       Malen gaat voor Koopmeiners.
  • 67'
      Een opstootje tussen Gakpo en Knight, nadat eerstgenoemde de bal bewust lang vasthoudt. Ze krijgen beide geel.
  • 66'
    Van Dijk speelt hier met vuur door Ogbene in het eigen strafschopgebied een zetje te geven. De VAR grijpt niet in.
  • 64'
       Bij Ierland komt Manning voor McClean.
  • 61'
    Malen blijft tussen meerdere Ieren knap aan de bal en zorgt ervoor dat deze Nederlandse aanval in leven blijft.
  • 60'
    Nederland heeft de wedstrijd inmiddels in handen genomen en combineert rustig rond. Hier gaat Simons wel in de fout.
  • 57'
    Dumfries wordt goed weggestuurd door Frenkie de Jong. Met het hoofd legt hij de bal terug op Weghorst, die overtuigend binnenschiet.

DOELPUNT

• 56'
      Weghorst schiet de 1-2 binnen!
  • 54'
    Weghorst kopt de vrije trap weg.
  • 53'
    Aan de andere kant begaat hij een hele opzichtige overtreding op Ogbene. Ierland met een spelhervatting op een gevaarlijke positie.
  • 52'
    Dumfries legt de bal slim terug op Malen, maar Xavi Simons krijgt de bal niet op doel.
  • 51'
    Nu is het Nederland dat heel rustig zoekt en langzaam de druk opvoert.
  • 50'
    Gakpo legt de bal af, maar het schot van Weghorst is heel matig.
  • 49'
    Flekken kan deze bal niet goed vastpakken, maar wordt volgens de scheidsrechter aangevallen.
  • 49'
    Ierland zoekt langzaam de weg naar voren. De ploeg mag ingooien, maar niemand biedt zich aan.
  • 46'
       Reijnders en Weghorst zijn gekomen voor Wieffer en Blind.
  • 45'
      Nederland heeft de tweede helft in gang gezet!

• 48'
      De eerste helft zit erop! Nederland en Ierland houden elkaar wat de score betreft in evenwicht, maar de thuisploeg speelt beter.
  • 45' +2
    Deze pass richting Ogbene is veel te hoog en te hard.
  • 45'
    Simons met een aardige poging vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal gaat over.
  • 43'
      Ogbene krijgt een gele kaart na het neerduwen van Aké.
  • 42'
    Een doelpoging van Donyell Malen wordt door Bazunu met de voeten gekeerd.
  • 40'
    De hele Nederlandse verdediging lijk onder hoogspanning te staan. Hier schiet Flekken de bal zo over de zijlijn.
  • 37'
    De Ieren zijn sterker dan de Nederlanders, simpelweg door hun wilskracht.
  • 33'
    Vervolgens gaat De Jong in de opbouw in de fout. Dit leidt uiteindelijk tot een kans voor Ogbene.
  • 33'
    Deze vrije trap van Browne gaat een meter langs het doel, maar door gezichtsbedrog leek het even of zijn poging zat.
  • 30'
    Van Dijk laat zich in dit duel met Idah wel erg makkelijk vallen. De jonge spits lijk met wat duw-en trekwerk terug in het duel te komen, maar uiteindelijk wordt hij toch afgefloten.
  • 27'
    Chaos in het Nederlandse doelgebied, maar uiteindelijk wordt de bal weggewerkt.
  • 26'
    Malen is hier dichtbij de 2-1. Met een handige aanname lanceert hij zichzelf, maar uiteindelijk stuit zijn schot op Bazunu.
  • 25'
    Nederland heeft nu wat meer balbezit, maar door het goede verdedigen van de Ieren zijn aanvallen schaars.
  • 22'
    Ogbene komt Aké meerdere keren tegen en moet uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de verdediger.

DOELPUNT

• 19'
    Gakpo schiet raak! Bazunu krijgt er een vinger tegenaan, maar kan een gelijkmaker niet voorkomen.
  • 19'
      Penalty voor Nederland! Dumfries wordt uitstekend weggestoken door Gakpo, waarna hij in het strafschopgebied door Bazunu gestuit wordt. Daarvoor krijgt de keeper een gele kaart.
  • 16'
      Wieffer zit totaal niet in de wedstrijd. Hier voorkomt hij een veelbelovende Ierse aanval, wat hij moet bekopen met geel.
  • 14'
    Ogbene gooit de bal gevaarlijk het strafschopgebied aan, maar de kopbal komt niet op doel.
  • 13'
    De volgende hoekschop voor de Ieren na een goede actie van Matt Doherty.
  • 13'
    De Ieren geven Nederland weinig tijd, waardoor nauwkeurigheid ver te zoeken is.
  • 11'
    Egan probeert een medespeler weg te sturen, maar zijn pass is veel te hard.
  • 9'
    Dumfries ligt op de grond na een flinke beuk in zijn rug van McClean.
  • 7'
    Egan levert de bal makkelijk in. Simons komt vervolgens aan de bal, maar zijn voorzet is erg matig.
  • 6'
    De Ligt lijkt even last te hebben van een blessure, maar is snel weer op de been.
  • 6'
    Van Dijk kreeg de bal ongelukkig op zijn arm die net niet langs zijn lichaam hing, maar de VAR was het met de scheidsrechter eens.