‘PSV jaagt op jonge verdediger van KAA Gent, krijgt van ‘half Europa’ concurrentie’

25 april 2024, 10:48
Foto: © Imago

PSV wil zich versterken met Jorthy Mokio van KAA Gent, schrijft journalist Sacha Tavolieri. De Eindhovenaren hebben wel stevige concurrentie in de strijd om de zestienjarige centrale verdediger.

Mokio beschikt in België over een aflopend contract. Gent heeft de jongeling een aanbod gedaan voor een driejarige verbintenis, maar daar is hij nog niet op ingegaan. De verdediger zou er wel voor open staan om bij Gent te blijven.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Tavolieri heeft PSV concurrentie van AS Monaco, RB Leipzig en FC Barcelona in de strijd om de handtekening van de jonge Belg. De aanbieding van de Eindhovenaren was wel het meest concreet. Volgens het Eindhovens Dagblad zou PSV geen transfersom hoeven te betalen als het de verdediger weet vast te leggen, maar zal Gent wel een opleidingsvergoeding moeten ontvangen.

De jonge verdediger speelde in België tot dusver drie duels in de hoofdmacht van Gent. Tweemaal mocht hij vlak voor tijd invallen, terwijl hij dinsdag voor het eerst in de basis mocht starten. Toen kwam Mokio zestig minuten in actie. Mocht de Belg naar PSV vertrekken, zal hij waarschijnlijk aansluiten bij de A-kern en vooral wedstrijden spelen voor Jong PSV.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Johan Bakayoko klopt daags na uitzending Studio Voetbal aan bij PSV-leiding

PSV-aanvaller Johan Bakayoko klopte begin februari aan bij de clubleiding na een uitspraak van technisch directeur Earnest Stewart in Studio Voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen