Voormalig Ajacied vertrekt na zeven jaar transfervrij uit Engeland

10 mei 2024, 16:23
Foto: © Imago

Jaïro Riedewald gaat Crystal Palace na zeven jaar verlaten, meldt de Londense club op zijn website. Het contract van de 27-jarige middenvelder wordt niet verlengd in Engeland.

Riedewald vertrok in de zomer van 2017 in het kielzog van trainer Frank de Boer van Ajax naar Crystal Palace. De Londenaren betaalden destijds een bedrag van negen miljoen euro voor de drievoudig Oranje-international. Riedewald heeft het in de Engelse hoofdstad langer volgehouden dan Frank de Boer. De voormalig trainer van Ajax werd al na 77 dagen ontslagen bij Crystal Palace.

Artikel gaat verder onder video

Ondanks de zeven jaar bij Crystal Palace groeide de Nederlander op Selhurst Park niet echt uit tot een vaste waarde. Riedewald speelde vooralsnog 95 officiële duels voor The Eagles en kwam daarin tot drie treffers en één assist. Naast Riedewald zal ook James Tomkins aan het einde van het seizoen de club transfervrij verlaten.

"James en Jaïro hebben tijdens hun periode bij de club een enorme toewijding en professionaliteit getoond. Ze waren niet alleen belangrijke spelers in het hart van onze selecties, maar ook rolmodellen voor onze jongere talenten. We zijn hen beiden dankbaar voor hun bijdragen, zowel op als buiten het veld, en ik wens ze het beste met hun carrière", reageert voorziter Steve Parish op de website van Crystal Palace.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen