Slot genoot volop van vernedering Ajax: ‘Het was zo'n extreme dominantie’

20 mei 2024, 19:46   Bijgewerkt: 20 mei 2024, 19:58
Foto: © Imago

Nu bekend is dat Arne Slot de overstap maakt naar Liverpool is het tijd om terug te blikken voor de succesvolle oefenmeester. In een afscheidsinterview op Feyenoord ONE gaat de trainer in op zijn periode bij Feyenoord, waarbij ook gevraagd wordt naar zijn mooiste wedstrijd in dienst van Feyenoord. Slot noemt hierbij de 6-0 vernedering van Ajax in de eigen Kuip, maar daar moest de 45-jarige trainer uit Bergentheim wel even over nadenken.

''Het zijn er zoveel geweest'', erkent Slot. ''Vaak benoem je een wedstrijd die tot een prijs heeft geleid. Dan zou je de bekerfinale of de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles kunnen noemen. Je zou ook nog de uitoverwinning tegen Ajax na achttien jaar voor het eerst kunnen noemen. Als voor mij een wedstrijd eruit springt, omdat dat een prestatie was en dat is ook een drijfveer voor mij. Om dingen te presteren die daarvoor niet gepresteerd zijn. Dan moet ik aan de 6-0 op Ajax denken, dat is daarvoor nog nooit gebeurd.''

Artikel gaat verder onder video

Toch had de overwinning nog veel hoger kunnen uitvallen voor Feyenoord. “We hebben nog wel wat kansen gemist. Wat ook normaal is. In elke wedstrijd mis je kansen. In de drie jaar dat ik bij Feyenoord was, werd er iedere keer verwacht dat wij thuis zouden winnen van Ajax", aldus de aanstaand Liverpool-trainer. “De eerste keer was het zonder publiek, die verloren we. De tweede keer werd het 1-1. Dat was eigenlijk een teleurstelling.”

Afgelopen seizoen was de derde poging voor Slot. “Waarbij we als topfavoriet de wedstrijd ingingen, maar dat we op een manier wonnen dat de tegenstander geen enkel schot op goal had tot de laatste minuten en wij een recordaantal doelpogingen hadden. Het was zo'n extreme dominantie. Niet alleen in de 6-0, maar in het hele spelbeeld. De interactie tussen de spelers en het publiek, de blijdschap, de mensen die zo euforisch waren. Dat is de wedstrijd die mij het meest bij zou blijven.''

Volgens Slot kwam op dat moment alles samen waar in de afgelopen jaren keihard voor is gewerkt bij Feyenoord. “Of dat nu de staf is of de spelers. Elke dag proberen we een paar procent te winnen. Wat kunnen we ze nu nog aanleren? Hoe kunnen ze beter samenspelen en drukzetten? Als je dan een wedstrijd speelt waarin je de tegenstander hebt die in de laatste minuut voor het eerst op goal schiet, helaas zou ik bijna zeggen, dan is dat verdedigend een ongekende prestatie geweest. Zoveel doelpogingen tegen Ajax, dan komt er in die wedstrijd heel veel samen wat we in drie jaar getracht hebben zo goed mogelijk te maken.''

Slot wil er echter niets van weten dat dit misschien wel het slechtste Ajax ooit was. ''Ik schat Ajax ook nog heel hoog in”, bekent hij. “Hoger dan andere mensen. Dit seizoen werd nog wel eens laatdunkend over ze gesproken. Ik vind dat ze goede spelers hebben. Ajax en Lazio schat ik om en nabij hetzelfde in. Winnen van Lazio was ook bijzonder, maar 6-0 en met zoveel dominantie daar heb ik van genoten”, besluit Slot.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kees van Wonderen onthult: 'Ik werd gebeld door Arne Slot, hij wilde hem meenemen naar Feyenoord'

Kees van Wonderen bevestigt dat Arne Slot interesse had om een van zijn voormalige pupillen naar Feyenoord te halen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Tegen een sterk verzwakt, zwalkend Ajax, met zwakke spelers, waarbij er bij de club ook nog eens vanalles aan de hand is. Daar kan elke club van winnen. Goh wat knap.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ja dat konden wij ook jarenlang zeggen. Het ging niet alleen om winnen of het aantal doelpunten maar ook dat er in de laatste minuut pas een schot op doel kwam. Natuurlijk was dat voor Slot en Feyenoorders genieten. Maar volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen

Storm
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Onzin. Ajax heeft vaak van jouw club gewonnen terwijl er aan beide kanten een prima team in het veld stond. Jaren 70, 80, 90. Niet lullen joh.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Weer je medicijnen niet genomen Bean?

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Storm/krotje . Toen het andersom was maakte het allemaal niks uit . En was het altijd een klassieker . Nu heeft ajax een slechte periode kom je wel met allerlei smoesjes . Je hebt gewoon 110 mil uitgegeven joh . En dan dit zeggen na een 6-0 . Is ook het verschil tussen jou ,en de feyenoorders hier. Wij kunnen tegen een stootje en gaan niet janken en excuses zoeken als het slecht gaat . Maar blijven de club wel steunen. Jij gaat janken en om je heen slaan als een baby. Niemand mag wat zeggen . Triest !!!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😝

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax uit of thuis; "Altijd lastig" !

CC1960
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ach ja, logisch als je meestal verliest. Maar het was wel tegen een zeer zwak en slecht Ajax.

Laurens1
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Heren gun Feyenoord de uitspraak van Slot, bij Ajax weten we wat winnen is gezien de goed gevulde prijzenkast en aantal sterren op het shirt. Slot zegt dit om de fan, welke niet echt verwend is de laatste jaren, nog een veer in de poepert te steken. Wellicht ook wat kinnesinne van Slot dat hij nooit gevraagd is om de grootste club van Nederland te coachen!!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Kijk, dat is mannen praat.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Vooropgesteld dat ik niks tegen Slot heb, maar "Slot genoot volop van vernedering Ajax: ‘Het was zo'n extreme dominantie’" Hij zal daar snel ervaringsdeskundige van worden, let maar op. Als coach van de FC Liverpool aangesteld worden is één, maar om als oud-coach van een club uit R'dam-Zuid de FC Liverpool naar grote hoogten te (kunnen) brengen is twéé. Je kunt het nu al zeggen, dat de PL geen ED is met 13 zwakkere tegenstanders, elke wedstrijd is daar één. Ik ga bij elke wedstrijd van Liverpool goed voor zitten van de voorbeschouwing tot en met de nabeschouwing en kijk ook via The MOTD en naar de analisten luisteren. Last but not least Liverpool van nu is geen Arsenal of City. Zelfs met de huidige sterkhouders die weg gaan door Atalanta uit Europa geleld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen