Voetbalhooligans vallen pro-Palestina activisten aan met vuurwerk in Amsterdam

11 mei 2024, 22:28
Foto: © Voetbal Ultras

Voetbalhooligans hebben zaterdagmiddag op het Museumplein in Amsterdam de confrontatie gezocht met pro-Palestijnse activisten, zo valt te zien op beelden van het X-account Voetbal Ultras. Volgens De Telegraaf zijn er zeven verdachten aangehouden.

“Uit het niets kwam een stuk of tien personen het protest ingerend”, vertelt een politiewoordvoerder tegenover de krant. De mannen waren in het zwart gekleed, wat ook valt te zien op de beelden. “Ze begonnen in de wilde weg te schoppen en slaan.” Daarnaast is er illegaal vuurwerk afgestoken door de voetbalhooligans. De politie heeft een zevental verdachten aangehouden. Vier daarvan ter plaatse voor openlijke geweldpleging en drie nog later op basis van herkenning.

Artikel gaat verder onder video

Op de beelden van Voetbal Ultras is inderdaad te zien dat de hooligans vuurwerk en fakkels afsteken in de richting van de pro-Palestina betogers. Ook tonen de beelden dat er door de romeo's (undercoveragenten in burger) diverse aanhoudingen worden verricht.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Halst laat tafel schrikken met onthulling over voorbereiding Ajax

"Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!", zo klinkt het aan tafel bij Rondo.

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Deze z.g.n fans zijn ook activisten namelijk Anti Voetbal activisten

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Hooligans,ultra's, activisten....... Het zijn gewoon randdebielen met het IQ van een asbak. Opsluiten is nog te duur voor dit soort mongolen.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Een zeemansgraf is over het algemeen niet zo duur. Je moet alleen ver genoeg van de kust af zijn dat ze niet terug kunnen zwemmen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen