Roze kaart maakt deze zomer tijdens Copa América debuut in het voetbal

23 mei 2024, 10:50
Foto: © Imago

Tijdens de Copa América van deze zomer hebben scheidrechters naast de normale gele en rode kaart ook een roze kaart tot hun beschikking. Deze zal tijdens het toernooi worden gebruikt om aan te geven dat een speler met een hoofdblessure van het veld gaat.

Een scheidsrechter zal de roze kaart omhoog houden wanneer een speler een hoofdblessure heeft en niet verder kan spelen. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL heeft aangekondigd dat er een extra wissel toegepast kan worden zodra de scheidsrechter de roze prent toont.

Artikel gaat verder onder video

Normaal gesproken hebben bondscoaches tijdens het toernooi de mogelijkheid om vijf keer te wisselen, met nog een extra wissel als de wedstrijd op verlenging uitdraait. Wanneer de roze kaart is getoond, zal daar nog een wissel aan toe worden gevoegd.

De regel van een extra wissel bij een hoofdblessure bestond natuurlijk al langer. Deze nieuwe kaart is er dan ook vooral ter verduidelijking. Het tonen van de roze kaart zal namelijk het publiek in het stadion informeren dat er een extra wissel plaats mag vinden, wat verwarring moet voorkomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Persoonlijk zou ik blauw of groen hebben gekozen. Roze zit te dicht tegen rood aan, wat voor het publiek juist verwarrend kan zijn.

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

heel dom dit.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen