Smolarek haalt uit: "Gullit heeft me pijn gedaan"

8 februari 2006, 16:13

Aan de hand van Bert van Marwijk heeft Ebi Smolarek zich ontwikkeld tot één van de sensaties van de Duitse competitie. De Pool maakte dit seizoen al twaalf doelpunten en is een belangrijke schakel in het elftal van Borussia Dortmund. De speler die ruim een jaar geleden door Ruud Gullit zonder pardon aan de kant geschoven werd, is nu één van de smaakmakers van de Bundesliga. "Wat het verschil is? Hier krijg ik vertrouwen, Gullit gaf me geen kans", legt Smolarek uit in gesprek met FCUpdate.nl.

De 25-jarige Smolarek debuteerde in het seizoen 2000/2001 in het eerste elftal van Feyenoord en pikte onder Bert van Marwijn geregeld zijn wedstrijdjes en doelpunten mee. De komst van Ruud Gullit, in de zomer van 2004, betekende voor Smolarek het begin van zijn einde in Rotterdam. De aanvaller kwam niet meer aan spelen toe en werd door Gullit naar het beloftenelftal verwezen. Uiteindelijk was een vertrek uit Rotterdam niet meer te vermijden, maar vooral de manier waarop doet Smolarek nog altijd pijn.

Op de vraag of Smolarek ooit nog terug wil naar Feyenoord, moet hij dan ook eens goed nadenken. "Geen idee. Je hoort vaak dat spelers hun loopbaan af willen sluiten bij de club waar ze gedebuteerd hebben, maar ik weet het echt nog niet. Voorlopig wil ik me alleen richten op Dortmund. Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en we zitten als team in een goede fase. Hopelijk kunnen we Europees voetbal halen, een plaats bij de eerste vijf is nog altijd ons doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen