Nigeria pakt derde plaats, Okocha neemt afscheid

9 februari 2006, 19:03

Nigeria heeft aan het toernooi om de Afrika Cup een bronzen medaille overgehouden. De Super Eagles wonnen in een weinig enerverende troostfinale met 1-0 van Senegal. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd een kwartier voor tijd gemaakt door voormalig Roda JC-aanvaller Garba Lawal. 

De wedstrijd tussen Nigeria en Senegal bewees nog maar eens hoe weinig nut troostfinales meestal hebben. Beide landen leken niet echt veel zin te hebben in de wedstrijd en hierdoor kreeg het matig gevulde stadion een draak van een wedstrijd voorgeschoteld. Kansen waren er vrijwel niet en beide teams stapelden fout op fout.

Nigeria en Senegal, allebei nog actief op het WK van 2002, leken af te stevenen op een verlenging. Het enige echt memorabele moment van de wedstrijd vond plaats na ruim een uur. Middenvelder Augustine Jay-Jay Okocha werd naar de kant gehaald en dat betekende het einde van de interlandloopbaan van de Nigeriaan. 

Toen Okocha op de bank plaatsgenomen had, wist Nigeria toch nog een doelpunt te maken en de wedstrijd te beslissen. John Utaka leverde na een prima actie een fraaie voorzet af, waarna Garba Lawal de bal in het lege doel kon schuiven. Hierdoor kreeg de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, in de vorm van Nigeria toch nog een triomfator. De Nigerianen keren met een bronzen plak terug naar hun vaderland, Senegal blijft met lege handen achter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen