Gokfraude kost trainer Moeskroen zijn baan

Ger
18 februari 2006, 13:36

Het omkoopschandaal in de Belgische competitie blijft zich verder uitbreiden. Na eerdere ontslagen bij Lierse SK en Anderlecht heeft ook Excelsior Moeskroen ingegrepen. De club heeft trainer Paul Put ontslagen. Aan het Moeskroen-bestuur zou Put hebben toegegeven dat hij mee heeft geholpen aan het vervalsen van twee competitieduels.

"Put bekende toen ik hem zelf opbelde", aldus Moeskroen-voorzitter Edward van Daele. "Hij wilde eerst niets toegeven, omdat hij onder constante dreiging stond." Put beweerde te zijn klemgereden door iemand die hem opdroeg niets te vertellen over de gokfraude. Ook zou hij bedreigd zijn met wapens en zijn gechanteerd dat zijn dochter iets zou overkomen.

Voor elke vervalste wedstrijd zou Put van de Chinese zakenman Zheyun Ye tot 75.000 euro hebben ontvangen. Dat geld zou hij onder de spelersgroep hebben verdeeld. Lierse-voorzitter Leo Theyskens had al eens laten weten dat hij Put als spil zag in het omkoopschandaal. Bij Moeskroen is Gil Vandenbroeck benoemd als opvolger van Put.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen