Ajax met extra middenvelder, Van der Wiel lijkt inzetbaar

25 februari 2009, 14:15   Bijgewerkt: 25 februari 2009, 14:33

Marco van Basten gaat er vanuit dat Gregory van der Wiel mee kan doen in het UEFA Cup-duel met Fiorentina. De rechtsback moest wegens ziekte de laatste training laten schieten, maar kan donderdag vermoedelijk gewoon meespelen.

Afgaande op de laatste training begint Ajax met een versterkt middenveld aan de tweede ontmoeting met de nummer vier van de Serie A. Gabri en Eyong Enoh keren na blessureleed terug in de basis, Rasmus Lindgren is de meest verdedigende middenvelder. Urby Emanuelson speelt vlak achter de spitsen Luis Suarez en Leonardo. De laatstgenoemde krijgt opnieuw de voorkeur boven Miralem Sulejmani.

Van Basten wilde zijn tactische variant, een soort 4-4-2, niet bevestigen. "Maar het lijkt mij duidelijk dat we zo weinig mogelijk ruimte willen weggeven. We verdedigen een voorsprong van 1-0 en moeten dus zorgen dat we niet kwetsbaar zijn. We beschikken namelijk ook over spelers die voorin het verschil kunnen maken."

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Van der Wiel, Oleguer, Vermaelen en Vertonghen; Gabri, Lindgren, Emanuelson en Enoh; Leonardo en Suarez

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen