Reservespeler Fer: "Logisch dat ik baalde"

18 mei 2009, 09:45   Bijgewerkt: 18 mei 2009, 09:52

Weinig Feyenoorders speelden dit seizoen méér wedstrijden, dan Leroy Fer. Maar voor de belangrijke play-off tegen NAC Breda viel de jonge middenvelder zaterdag ineens buiten de basisploeg. Coach Leon Vlemmings gaf de voorkeur aan een middenveld met Karim el Ahmadi, Giovanni van Bronckhorst en Jon Dahl Tomasson.

"Natúúrlijk is dat vervelend", reageert Fer tegen Sportweek. "Maar de trainer kan maar elf spelers opstellen. Ik hoorde woensdag al van hem dat ik niet zou spelen. De trainer vertelde me dat hij andere plannen had en dat ik daardoor op de bank moest beginnen. Dat-ie Karim El Ahmadi zou opstellen op mijn plek, omdat hij voor meer voetbal op het middenveld koos. En als de trainer een andere visie heeft dan jij, dan moet je je daarbij neerleggen. Dan moet je daar zien uit te komen, voor jezelf."

Fer accepteerde zijn reserverol, maar baalde wel. "Dat lijkt me logisch; ik heb dit seizoen bijna alles gespeeld. Maar ik heb zo snel mogelijk de knop omgezet. Je moet gewoon doorgaan, je best blijven doen. Ik hield mezelf voor dat ik alles moest geven als ik erin zou komen, zoals de trainer me had gezegd. En dat heb ik gedaan. Het maakt mij niet uit waar ik sta. Ik wil gewoon spelen. Desnoods rechtsback."

Tegen NAC kwam Fer in de slotfase als invaller in de ploeg. De stand was op dat moment al 2-1 voor de ploeg uit Breda. Uiteindelijk werd het 3-2, waardoor Feyenoord donderdag de return móet winnen om kans te houden op Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen