De Graafschap baalt na late gelijkmaker

17 oktober 2009 – De Graafschap is de koppositie in de Jupiler League alweer kwijt. Exact één speelronde nadat de Superboeren de leiding overnamen van Go Ahead Eagles, verslikten ze zich in BV Veendam. Door een laat Gronings doelpunt werd het 1-1.

Door het puntverlies schuift de koppositie door naar SC Cambuur, dat een even knappe als gelukkige zege boekte bij Go Ahead Eagles (1-2). En dat is jammer, vindt De Graafschap-middenvelder Joep van den Ouweland. Zeker omdat het puntverlies in Veendam in zijn ogen onnodig was. "Als je zo'n klotewedstrijd winnend af kunt sluiten, moet je dat doen. Maar dan geef je het in de 89e minuut nog weg, dat is wel zuur. We hadden een mooie slag kunnen slaan, maar zijn nu geen koploper meer", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Ook keeper Joost Terol baalt. "We hadden zonder goed te spelen lekker drie punten weg kunnen pakken. Dan is het bijzonder vervelend dat we het toch nog weggeven. Ik heb wel een idee wat er misging bij die goal, maar dat houd ik liever voor me. Ik kon er in elk geval niets meer aan doen", benadrukt hij.

Cambuur heeft nu één punt voorsprong op De Graafschap. Go Ahead Eagles is gezakt naar de derde positie, twee punten achter de koploper. Dordrecht staat vierde.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd