Vieri hoeft toch niet onder het mes

29 maart 2006, 11:12

Christian Vieri kan enigszins opgelucht ademhalen. De Italiaanse aanvaller blesseerde zich afgelopen weekend aan zijn knie, waarna gevreesd werd dat hij minimaal anderhalve maand uit de roulatie zou zijn. Onderzoek in Milaan heeft echter inmiddels uitgewezen dat de blessure niet zo ernstig is als gevreesd werd. Vieri hoeft niet geopereerd te worden en zal slechts een maand niet kunnen voetballen. Hierdoor hoeft hij nog geen streep te zetten door zijn kansen op het WK.

De Franse medici hadden aanvankelijk het vermoeden dat de meniscus van Vieri gescheurd was. Om alle twijfel weg te halen werd Vieri in Milaan uitvoerig onderzocht, waar bleek dat de blessure niet zo ernstig is als gevreesd werd. Vieri moet weliswaar een maand rust houden, maar kan vermoedelijk de laatste weken van de Franse competitie weer meevoetballen. Hierdoor behoudt hij kans op een plaats in de Italiaanse WK-selectie.

"Het belangrijkste is dat ik niets gescheurd of gebroken heb", zegt de 32-jarige Italiaan over zijn blessure. "Ik weet echter nog niet precies hoe lang ik uit de roulatie zal zijn. Over het WK denk ik voorlopig nog niet na. Ik bekijk de situatie van dag tot dag", aldus de aanvaller van AS Monaco.

Vieri sprak vorige week nog de hoop uit om in Duitsland uit te groeien tot WK-topscorer aller tijden van Italië. Tijdens de vorige twee WK's scoorde de bonkige spits negen keer, evenveel als de legendarische Paolo Rossi en Roberto Baggio. Met één treffer in Duitsland nestelt Vieri zich in zijn eentje aan kop van de eeuwige WK-topscorerslijst van zijn land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen