Enkelband zet Van Buyten buitenspel

30 maart 2006, 15:45

De kans is groot dat Hamburger SV in haar strijd om kwalificatie voor de Champions League geen beroep meer kan doen op aanvoerder Daniel van Buyten. De Belg liep woensdag op de training een enkelblessure op en men vreest dat hij dit seizoen niet meer in actie kan komen. Van Buyten mist in ieder geval de cruciale wedstrijd tegen Schalke '04, die voor komend weekend op het programma staat.

Hamburger SV staat op dit moment op de tweede plaats in de Duitse competitie, maar voelt de hete adem van Werder Bremen en Schalke '04 in haar nek. De tweede plaats geeft recht op rechtstreekse deelname aan de Champions League en HSV heeft slechts respectievelijk drie en vier punten voorsprong op de twee achtervolgers. Bij winst in eigen stadion kan Schalke dat gat terugbrengen tot slechts één punt.

De blessure van Van Buyten is dan ook een forse tegenvaller voor HSV. De Belg liep de blessure woensdag op tijdens de training en onderzoek in het ziekenhuis wees donderdag uit dat hij zijn enkelband dusdanig beschadigd heeft dat hij mogelijk een streep door zijn seizoen kan zetten. 

Overigens ontbreekt naast Van Buyten ook de Nederlander Khalid Boulahrouz komend weekend in Gelsenkirchen. De verdediger kreeg afgelopen weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is hierdoor geschorst voor het duel met Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen