FIFA: geen extra maatregelen tegen 'schwalbe'

4 april 2006, 14:27

De wereldvoetbalbond FIFA gaat niet in op de oproep van de Britse voetbalbond om harder op te treden tegen de zogenaamde schwalbe. De Britse bond riep de FIFA enige tijd geleden op om televisiebeelden of rode kaarten te mogen gebruiken om fopduiken te bestrijden, maar de FIFA ziet hier geen heil in.

Een week geleden deed FA-voorzitter Brian Barwick nog een oproep aan de FIFA om in te stemmen met zwaardere maatregelen om dergelijke praktijken tegen te gaan. "Wij vinden dat er, om dit soort valpartijen tegen te gaan, videobeelden gebruikt mogen worden om te zien of een speler wel of niet vrijwillig naar de grond gaat. We zetten hier haast achter, want we willen dat dit onderzoek al voor het komende WK topprioriteit heeft bij de FIFA", liet de voorman destijds weten in de Britse krant the Daily Mail.

In een reactie heeft de FIFA echter laten weten geen brood te zien in een nieuwe reeks maatregelen om fopduiken tegen te gaan. Volgens de wereldvoetbalbond doen arbiters er tegenwoordig al alles aan om spelers die theatraal naar de grond gaan, te bestraffen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen