'Onomstreden' Pieters: "Voetbal nu ook vrijer"

10 februari 2011, 13:05

Na het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika was er één echte vacature bij Oranje. Giovanni van Bronckhorst stopte en dus moest bondscoach Bert van Marwijk op zoek naar een nieuwe linksback. Hij begon met drie kandidaten voor de positie en probeerde er later nog twee, maar inmiddels lijkt de zoektocht voorbij. Het moet gek lopen wil Erik Pieters niet voorlopig de linksback van Oranje blijven.

Edson Braafheid, Vurnon Anita en Erik Pieters. Dat leken na het WK de drie mogelijke opvolgers van Van Bronckhorst links achterin bij het Nederlands elftal. Braafheid was tijdens het WK de tweede man voor die positie, Anita viel op het laatste moment af voor de mondiale titelstrijd en Pieters werd direct na dat toernooi bij de selectie gehaald. In de interlands die volgden kregen ook Royston Drenthe en Urby Emanuelson kort een kans links achterin. Vijf kandidaten dus, voor één plek.

Dat hij ook offensief steeds vaker zijn steentje bijdraagt aan Oranje, is volgens de pas 22-jarige Pieters geen toeval. Dat heeft met vertrouwen te maken, zegt hij tegen FCUpdate.nl. “In mijn eerste interlands wilde ik vooral defensief geen steken laten vallen, ik speelde een beetje op safe. Inmiddels voel ik me veel meer op mijn gemak in de ploeg en voetbal ik vrijer. Daardoor durf ik meer, ook aanvallend.”

“Een paar maanden geleden ging het vooral tussen Anita en mij”, weet Pieters. “Dat hij nu bij Ajax niet meer als verdediger speelt, is natuurlijk gunstig voor mijn kansen. Mijn doel is om de linksback van het Nederlands elftal te blijven, dat lijkt me duidelijk. Ik merk ook dat ik het niveau aan kan. Op trainingen is het een kwestie van meedraaien of afhaken. Tot nu toe gaat het lekker, iedere training en interland word ik een betere voetballer en voel ik me beter op mijn gemak.”

“Maar international zijn went nog steeds niet, hoor. Afgelopen zomer zat ik ook met mijn oranje shirt aan voor de televisie te kijken naar het WK. Om nu tussen al die jongens op het veld te lopen, is fantastisch. Daar geniet ik nog steeds van. En ik wil iedere wedstrijd laten zien dat ik in de ploeg hoor", aldus de verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen