Zidane stopt vanwege fysieke beperkingen

27 april 2006, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zinedine Zidane heeft inmiddels tekst en uitleg gegeven bij zijn besluit om na het WK zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De Franse middenvelder, volgens velen de beste speler van het laatste decennium, kan het fysiek niet langer opbrengen om op topniveau verder te gaan. "Ik heb altijd gestreefd naar het hoogst haalbare. Als dat niet meer mogelijk is, moet je conclusies trekken", legt hij zijn besluit uit.

Volgens de Franse balvirtuoos waren de vele kleine blessures waarmee hij dit seizoen te maken had, voor hem het teken dat zijn tijd geweest was. "Ik kreeg ineens te maken met pijntjes en blessures, waar ik voorheen nooit last van gehad had. Ik heb lang gepeinsd om nog door te gaan, maar met deze vorm wil ik niet nog een jaar blijven voetballen. Ik heb geen zin om bij Madrid te blijven om in mijn laatste contractjaar alleen geld op te strijken."

De grote vraag is nu natuurlijk: hoe nu verder? Blijft hij actief in de voetballerij, of niet? Een rol als trainer ziet Zidane niet zitten, maar in een andere rol zou hij graag bij Real Madrid betrokken blijven. "Je moet nooit nooit zeggen, maar ik zie mezelf nog niet zo snel trainer worden. Het liefst ga ik iets met kinderen doen bij Real, daar ligt mijn hart. We zijn al druk bezig met plannen voor een jeugdproject. Real heeft me altijd veel gegeven, de club ligt in mijn hart. Daarom wil ik graag betrokken blijven bij de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen