Schaars: "Hij kon er een penalty voor geven"

9 april 2011, 07:45

“Een domper”, zo omschreef aanvoerder Stijn Schaars van AZ vrijdag de 1-1 remise van zijn ploeg op eigen veld tegen NAC Breda. De Alkmaarders waren een klasse beter dan de bezoekers, maar doordat Schaars voor een overtreding op Nemanja Gudelj een strafschop tegen kreeg, werd het gelijk in het AFAS Stadion.

“We speelden niet goed, maar doordat zij op domme wijze een penalty weggaven, kwamen we op 1-0”, doelde Schaars bij Eredivisie Live op de 1-0, die eveneens uit een strafschop viel. Deze werd toegekend voor hands van Gabor Horvath. “Daarna gingen we wel voor de 2-0, maar voetballend zat het er niet in.”

Door de fout van Schaars kwam NAC op gelijke hoogte. Omdat de middenvelder geel kreeg voor de tackle, mist hij komende week het belangrijke duel tegen ADO Den Haag. “Tja, als je daaraan denkt, kan je niet lekker voetballen”, vond Schaars. “Dit hoort erbij en hij kón hem geven. Daarna hebben we niet meer kunnen scoren. We hebben moeite om tegen dit soort ploegen te spelen, die negentig minuten aan het tijdrekken en irriteren zijn. Tegen een voetballend team hebben we meer ruimte.”

“We hebben bewust het tempo eruit gehaald, want wij weten ook wel dat we niet met het tempo van AZ meekunnen”, vulde Rob Penders, de captain van NAC, aan. “Een punt was vandaag het hoogst haalbare voor ons.”

Donny Gorter maakte dat resultaat mede mogelijk door de NAC-strafschop raak te vuren. De jonge middenvelder, die voor deze gelegenheid als linksback speelde, had vorige week tegen De Graafschap nog gemist vanaf elf meter. Al moet daarbij wel gezegd worden dat het toen al 3-1 voor NAC stond en hij eerder in de wedstrijd al wel doel had getroffen vanaf de strafschopstip.

“Ik had al vanaf de B-jeugd niet meer gemist, tot vorige week”, aldus Gorter. “Ik nam te veel risico en toen ging hij naast. Dat mag niet gebeuren. Maar ik had er nog wel een goed gevoel over. Toen we die penalty kregen, dacht ik: ‘waarom niet?’.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen