Galasek: "Ajax is te naïef"

23 september 2005, 13:37

Met zeven punten uit vijf wedstrijden is Ajax het seizoen uiterst moeizaam begonnen. Na het dure puntverlies tegen ADO Den Haag beseffen de Ajacieden dat er voorlopig niks anders op zit dan achtervolgen en zelf geen fouten meer maken. Dat zal echter niet meevallen, weet aanvoerder Tomas Galasek. "Roda komt hier zondag ook om wat te halen", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

De dramatische ontknoping van het duel met ADO Den Haag heeft in Amsterdam voor heel wat opschudding gezorgd. "De trainer zei na de wedstrijd dat we als ploeg te naïef zijn. Dat klopt wel, denk ik", zegt Galasek. "Het belangrijkste is nu om te leren. Als je hier niet van leert, kan je het in de Champions League ook wel vergeten. Ik had het zelf ook nog nooit meegemaakt om een 2-0 voorsprong in blessuretijd weg te geven. Dit mag nooit meer gebeuren."

Niet alleen het gebrek aan ervaring, maar ook de stootkracht van Ajax is voorlopig problematisch. Tegen ADO Den Haag mocht Angelos Charisteas in de basisopstelling starten en volgens Galasek pakte dat niet slecht uit. "Rosenberg en Charisteas zijn twee verschillende type voetballers. Je kan Chari meer als aanspelpunt gebruiken, zodat je kan bijsluiten vanaf het middenveld. Wesley (Sneijder) kan op die manier goed tussen de linies spelen."

"We merkten in het eerste half uur tegen ADO dat het gewoon goed draaide. Wesley kon een aantal keer goed anticiperen en bijsluiten bij de aanval", legt Galasek uit. De Tsjech weigert echter te zeggen dat Charisteas in een systeem met drie spitsen beter uit de voeten kan dan Rosenberg. "Dat is moeilijk te zeggen. Markus is ook een hele goede spits, maar hij heeft gewoon wat tijd nodig. Ik heb veel vertrouwen in hem, net zoals in Chari. Ik weet zeker dat ze, als ze hun kans krijgen, alles willen doen voor de ploeg. Het zijn alle twee teamspelers."

Waarschijnlijk zal Charisteas zondag, tegen Roda, weer de voorkeur krijgen boven Rosenberg. Galasek is zich er van bewust dat zijn ploeg absoluut geen punten meer mag laten liggen. "Roda is een goede ploeg, die komen hier ook om wat te halen. Het zal moeilijk worden voor ons, we moeten scherp zijn. Nog meer puntverlies kan de situatie voor ons al heel erg lastig maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen