Galasek pleit voor elektronische hulpmiddelen

21 september 2005, 13:06

Na afloop van het duel met AZ waren de druiven zuur voor Ajax. De Amsterdammers openden de wedstrijd sterk, maar verloren de controle over de wedstrijd na een dubieuze goal van Shota Arveladze. "Zo lang we geen chip in de bal hebben, zullen dit soort situaties blijven voorkomen", zegt Ajacied Tomas Galasek tegen FCUpdate.nl. De Tsjech is zich na de nederlaag bewust van het belang van de wedstrijd vanavond tegen ADO Den Haag. "We moeten winnen", weet hij.

Doordat de eerste competitiewedstrijd van Ajax dit seizoen uitgesteld werd, loopt de ploeg van trainer Danny Blind het hele seizoen al achter de feiten aan. Na nederlagen tegen Feyenoord en AZ staan de Amsterdammers momenteel al een straatlengte achter de drie koplopers, maar vanavond kunnen de Ajacieden het gat verkleinen tot zes punten. Winst in het duel met ADO Den Haag is dan ook bittere noodzaak.

"We moeten in elk geval winnen", weet middenvelder Tomas Galasek. "We hebben de punten nodig, want het gat mag niet groter worden. Het is mooi dat we nu de wedstrijd tegen ADO kunnen spelen want dan hebben we evenveel wedstrijden gespeeld als de andere teams. Bovendien is het ook lekker dat we deze wedstrijd vrij snel na het duel met AZ hebben. We moeten er nu gewoon voor zorgen dat we het gat op zes punten houden."

De Tsjech toont zich een groot voorstander van elektronische hulpmiddelen in het voetbal. "In dit soort wedstrijden zijn zulke doelpunten beslissende momenten. Elektronische hulpmiddelen of microchips in de bal kunnen helpen, zodat in elk geval de goede beslissing gemaakt wordt. De grensrechter kan nooit helemaal zeker weten of een bal helemaal over de doellijn was."

Ondanks dit korte pleidooi voor elektronische hulpmiddelen, geeft Galasek toe dat zijn ploeg in Alkmaar geen recht had op de zege. "Over de hele wedstrijd gezien heeft AZ terecht gewonnen. Ze hebben wat meer kansen gehad en de twee doelpunten van Perez hebben de wedstrijd beslist."

Galasek houdt echter vertrouwen in Rosenberg. "Het is belangrijk om het elftal te laten staan en vertrouwen te geven aan de spelers. We hebben nu al een aantal keer het elftal moeten veranderen en dat is jammer. Automatismen zijn ontzettend belangrijk. De laatste wedstrijden speelden we met vrijwel dezelfde ploeg, dus we zijn denk ik op de goede weg. We moeten niet te veel veranderen."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen