FIFA geeft dopingzondaar Breinburg clementie

21 oktober 2005, 13:20

FC Dordrecht kan binnenkort weer een beroep doen op Reinhard Breinburg. De verdediger werd eerder dit jaar zes maanden geschorst nadat hij betrapt was op cannabis-gebruik, maar wereldvoetbalbond FIFA heeft 21-jarige Breinburg clementie verleend. 

Breinburg werd op 22 april positief bevonden bij een dopingcontrole na het duel met Sparta. In de urine van Breinburg werden sporen van cannabis gevonden. De KNVB legde de 21-jarige verdediger vervolgens een schorsing op van zes maanden, de minimale straf voor een speler die positief bevonden wordt bij een dopingcontrole.

Afgelopen maand heeft de FIFA haar dopingreglementen enigszins aangepast, waardoor Breinburg volgens de nieuwste reglementen niet meer als dopingzondaar zou gelden. FC Dordrecht diende vervolgens bij de KNVB direct een verzoek om clementie in, wat door de Nederlandse voetbalbond werd doorgestuurd naar wereldvoetbalbond FIFA. De FIFA is akkoord gegaan, waardoor Breinburg vanaf volgende week weer in actie kan komen voor de eerste divisionist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen