PSV veel te sterk voor Feyenoord

17 september 2006, 14:26

Op papier was PSV-Feyenoord de eerste topper van het seizoen, maar in het veld bleek daar weinig van. PSV was in Eindhoven simpelweg veel te sterk voor Feyenoord en de Rotterdammers mochten niet mopperen dat de schade beperkt bleef tot 2-1. Farfan en Alex maakten de Eindhovense doelpunten, Jonathan de Guzman deed op slag van rust iets terug namens Feyenoord.

PSV-trainer Ronald Koeman had voor het duel met zijn broer Erwin een verrassing uit zijn hoge hoed getoverd. De oefenmeester van de Eindhovense club had Diego Tardelli, die pas sinds woensdag meetraint, opgenomen in zijn basisformatie. De jonge Braziliaan verving Jason Culina, die door een spierblessure niet inzetbaar was. Patrick Kluivert, die tegen Liverpool ruim veertig minuten lang warmliep, moest opnieuw op de bank plaatsnemen.

De geblesseerde Charisteas werd vervangen door Pierre van Hooijdonk, maar op dat moment keek Feyenoord al tegen een achterstand aan. De Rotterdammers waren uiterst belabberd aan het duel begonnen en PSV had er geen enkele moeite mee om de Kuipbewoners van het kastje naar de muur te sturen. Binnen tien minuten zorgde Jefferson Farfan voor 1-0. Een vrije trap van de Peruviaan leek als voorzet te zijn bedoeld, maar werd tot verrassing van Feyenoord-doelman Timmer door niemand aangeraakt. De sluitpost reageerde hierdoor te laat en zag de bal in de verre hoek verdwijnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor PSV, maar op slag van rust liet de ploeg Feyenoord toch terug in de wedstrijd komen. Een verre ingooi van Danny Buijs werd door alles en iedereen gemist, waarna Jonathan de Guzman de bal tot zijn eigen verbazing voor zijn voeten kreeg. De jonge Canadees aarzelde niet en passeerde Gomes met een droog schot: 2-1. Dit doelpunt was even onverwacht als onverdiend, want een marge van één goal was slechts een heel magere weerspiegeling van het verschil in kracht tussen beide elftallen. PSV was de ploeg die voetbalde, Feyenoord kon niets anders doen dan toekijken en hopen dat de Eindhovense storm zou gaan liggen.

Die hoop leek in eerste instantie echter ijdel, want ook na rust was PSV veel te sterk voor Feyenoord. De thuisploeg dicteerde het spel, maar veel echte grote kansen bleven uit. Verder dan een inzet van invaller Aissati en een goed schot van Arouna Koné kwamen de Brabanders niet, waardoor Feyenoord in de wedstrijd bleef. Naarmate het eindsignaal naderde begonnen de bezoekers steeds meer te beseffen dat slechts één doelpunt voldoende was om toch nog een onverdiend gelijkspel uit het vuur te slepen en dat zorgde er voor dat de slotfase van het duel bijzonder interessant werd. Feyenoord ging op zoek naar de gelijkmaker, terwijl PSV loerde op een derde goal.

In de laatste minuten van het veld golfde het spel over en weer, waarbij beide ploegen via Aissati en Boussaboun recht claimden te hebben op een strafschop. Arbiter Vink hapte echter niet toe, waardoor het 2-1 bleef. PSV hield de drie punten in Eindhoven en dat was gezien het spelbeeld volledig terecht. Ronald Koeman lijkt zijn elftal aardig op de rails te hebben, terwijl zijn broer bij Feyenoord nog een lange weg te gaan heeft. Feyenoord speelde in Eindhoven als een makke subtopper en dat moet het hondstrouwe legioen toch zorgen baren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen