RKC-proefspeler blijkt geschorst

Ger
16 januari 2007, 16:25   Bijgewerkt: 16 januari 2007, 16:40

RKC Waalwijk laat Günter Van Handenhoven niet op stage komen. De middenvelder van Lokeren blijkt eind december door het beroepscomité van de Belgische bond te zijn geschorst vanwege wedstrijdvervalsing. De KNVB neemt die straf over, waardoor Van Handenhoven tot de zomer ook in Nederland niet inzetbaar is.

De 28-jarige Belg was betrokken bij het manipuleren van de uitslag van het duel tussen Lierse SK en zijn toenmalige club La Louvière in 2005 (7-0). Achteraf verklaarde hij tijdens de wedstrijd niet voluit te hebben gespeeld. Volgens Van Handenhoven protesteerden de spelers van La Louvière omdat ze enige tijd geen salaris hadden ontvangen. Hij kreeg hierin gelijk van de Belgische bond.

RKC dacht dat Van Handenhoven probleemloos in Nederland zijn wedstrijden zou kunnen spelen en bood hem een stage aan. "Hij heeft tegen ons open kaart gespeeld en uitgelegd dat er geen geld bij betrokken was", aldus technisch directeur Henry van der Vegt. Later kregen de Brabanders te horen dat de schorsing door de KNVB wordt overgenomen. "Daarop hebben we hem bedankt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen