Man City-speler Abdoun: "Barton is een lafaard"

Koen Freriks
9 mei 2007, 20:22   Bijgewerkt: 9 mei 2007, 20:36

Manchester City-speler Djamel Abdoun heeft zich uitgelaten over de situatie rondom zijn teamgenoten Joey Barton (foto) en Ousmane Dabo. De Fransman liet enkele rake woorden optekenen. Hij stelt dat Barton vedette-neigingen heeft en dat hij ontzettend laf is. Bovendien wordt de lastpak volgens Abdoun ontzettend overschat.

"Joey Barton is een lafaard", meldt de technicus. "De littekens die hij op Dabo's gezicht achterliet waren echt schrikbarend. Ousmane (Dabo) had pech dat hij met Barton in de clinch lag." De middenvelder stelt dat zijn landgenoot niet het type is dat ruzie uitlokt. "Hij zou nog geen vlieg kwaad doen en dat wist Barton - hij zou dit nooit bij Sylvain Distin, Hatem Trabelsi of Bernardo Corradi hebben geflikt", bulderde hij door.

"Ousmane gaf hem een klein duwtje waarop Barton hem keer na keer sloeg", aldus Aboun. Volgens de speler doet de vechtlustige middenvelder wat hij wil, zowel binnen als buiten het veld. "Hij gedraagt zich als een grote ster, als een vedette. Hij denkt minstens dat hij de Zidane van Manchester City is terwijl hij niet beter is dan de andere spelers in ons team."

"Hij is ontzettend overschat", vervolgt de speler die door City gehuurd wordt van het Franse AJ Ajaccio. "Hij zou de veters van Gerrard en Lampard nog niet mogen strikken", besloot Abdoun zijn klaagzang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen