Middlesbrough wast AZ de oren

4 augustus 2007, 17:49   Bijgewerkt: 4 augustus 2007, 18:24

AZ kent voorlopig een allesbehalve overtuigende aanloop naar het nieuwe seizoen. Na het magere gelijkspel tegen het bescheiden Hartlepool (1-1) en de zeperd tegen Bayer Leverkusen (4-0), verloor de ploeg van coach Louis van Gaal zaterdag met 2-0 van de Engelse middenmoter Middlesbrough.

Middlesbrough had weinig tijd nodig om het duel te beslissen. Al na één minuut strafte Stuart Downing balverlies van Grétar Steinsson genadeloos af, waarna Yakubu amper een kwartier later ook de 2-0 achter AZ-doelman Romero kopte, op aangeven van Downing. Dit betekenden de eerste tegengoals van Romero als AZ-keeper.

Voor rust liet AZ, dat startte met Moussa Dembele en Ari in de spits, bijzonder weinig zien. Pas na rust kroop de Alkmaarse formatie uit haar schulp en kreeg het via Ari en Martens (paal) kansen op de aansluitingstreffer. Aan de andere kant was Middlesbrough echter een aantal keer dichtbij de 3-0. Aliadiere en Weather doken vrij op voor Romero, maar de Argentijnse keeper van AZ voorkwam erger.

In de slotfase van de wedstrijd maakte Graziano Pelle overigens zijn debuut voor AZ. Ook de Italiaan slaagde er niet in om het tij te doen keren. In blessuretijd leek hij nog wel voor de 2-1 te zorgen, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Opstelling AZ: Romero, Steinsson, Jaliens, Donk, Opdam (75. Pocognoli), De Zeeuw (75. Vormer), Agustien, Molhoek (66. Jenner), Martens (75. Medunjanin), Dembélé (75. Koevermans), Ari (75. Pelle)