Rooney aan de kant met haarscheurtje

Ger
12 augustus 2007, 20:23   Bijgewerkt: 12 augustus 2007, 21:17

Voor Wayne Rooney is de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uitgelopen op een grote teleurstelling. De Engels international van Manchester United raakte zondag tegen Reading (0-0) geblesseerd aan zijn voet. Volgens een eerste diagnose heeft hij een haarscheurtje opgelopen.

Vlak voor rust stapte tegenstander Michael Duberry per ongeluk op de linkervoet van Rooney. De 21-jarige aanvaller keerde na rust niet terug op het veld. Het is niet voor het eerst dat Rooney een voetblessure oploopt. Voor het WK van 2006 brak hij ook al een botje in de linkervoet. In 2004 brak hij de rechtervoet.

"Het was een pijnlijke klap", aldus trainer Alex Ferguson. "Wayne kon eigenlijk niet meer op zijn voet staan. Ik denk niet dat het zo serieus is als toen hij zijn middenvoetsbeentje brak. Maar zijn voet zwol onmiddellijk en het was niet verstandig hem aan de tweede helft te laten beginnen."

Door de blessure moet Rooney vermoedelijk een aantal wedstrijden van Manchester United aan zich voorbij laten gaan. Ook is zijn inzetbaarheid onzeker tijdens de interlands tegen Rusland en Israël in de kwalificatie voor het EK van 2008.