Mendes da Silva terug in AZ-selectie

Ger
3 oktober 2007, 16:37   Bijgewerkt: 3 oktober 2007, 17:12

AZ-trainer Louis van Gaal heeft David Mendes da Silva opgenomen in de selectie voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Paços de Ferreira. De middenvelder bracht ruim zeven maanden in de ziekenboeg door met een knieblessure.

Mendes da Silva beleefde maandag zijn rentree bij Jong AZ. In de 45 minuten die hij in actie kwam, maakte de middenvelder een uitstekende indruk. "Mendes kan maximaal dertig minuten spelen", blikt Van Gaal vooruit naar het duel van donderdag.

Simon Cziommer, Ari, Barry Opdam en Boy Waterman zijn eveneens hersteld van blessures. Cziommer miste de laatste drie competitiewedstrijden door een blessure aan zijn linkerbovenbeen. Ari deed de laatste twee duels niet mee.

Van Gaal heeft door de terugkeer van vijf geblesseerde spelers bijna iedereen weer tot zijn beschikking. Graziano Pellè behoort nog niet de selectie. De Italiaan heeft een botkneuzing in zijn knie. Verder ontbreken alleen de langdurig uitgeschakelden Joey Didulica (hoofd), Gijs Luirink (linkerknie) en Stijn Schaars (linkerenkel). Haris Medunjanin en Marko Matic zijn buiten de selectie gelaten.

De inzetbaarheid van Ryan Donk is twijfelachtig. De centrale verdediger liep op de training van dinsdag een verrekking op en deed woensdag alleen mee met de warming-up.

AZ verdedigt donderdag tegen FC Pacos de Ferreira, dat voorlaatste staat in de Portugese competitie, een voorsprong van 1-0. Het duel in Alkmaar begint om 21.30 uur.

Vermoedelijke opstelling AZ: 

Waterman; Steinsson, Jaliens, Donk en Opdam; Agustien, De Zeeuw, Cziommer en Martens; Ari en Dembélé.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen