Burley: "Boyd toonde geen passie en inzet"

14 oktober 2008, 09:25   Bijgewerkt: 14 oktober 2008, 09:34

De Schotse bondscoach George Burley staat nog steeds achter zijn beslissing om zaterdag, tegen Noorwegen (0-0), spits Kris Boyd negentig minuten op de bank te houden. Het duel in Glasgow schreeuwde om een speler die iets kon forceren, maar Burley hield Boyd op de bank. Als gevolg hiervan besloot Boyd om zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg, zolang Burley bondscoach is.

"Ik wil alleen spelers die honderd procent betrokkenheid tonen", reageerde Burley maandag tijdens een onrustige persconferentie. "Van internationals verwacht ik dat ze passie en veel inzet tonen. Als iemand dat niet doet en vervolgens besluit om uit de selectie te stappen, prima. Ik snap best dat Kris teleurgesteld was, maar we praten hier over de nationale ploeg. Reputaties tellen niet", aldus de coach.

In plaats van Boyd stuurde Burley tegen de Noren Chris Iwelumo als invaller het veld in. Iwelumo, die zijn debuut maakte in de nationale ploeg van Schotland, miste prompt een kans voor open doel. "Maakt Chris die kans, dan is hij ineens de beste uitvinding sinds gesneden brood. Zo werkt het nu eenmaal in de voetballerij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen