Heerenveen moet mogelijk toch deelnemen aan play-offs

28 april 2009, 13:33   Bijgewerkt: 28 april 2009, 13:46

SC Heerenveen is al zeker van Europees voetbal, maar moet mogelijk toch deelnemen aan de play-offs. De Friezen kunnen op die manier een 'beter' Europa League-ticket verdienen, mocht het de bekerfinale verliezen van FC Twente. Dat geldt echter alleen als FC Twente de tweede plaats in de Eredivisie vast weet te houden.

De nieuwe Europa League zit anders in elkaar dan zijn voorganger, de UEFA Cup. Nederlandse clubs zullen één of meerdere voorronden moeten spelen, voordat ze het hoofdtoernooi bereiken. Juist daar ligt nu de crux voor SC Heerenveen. Als Twente tweede eindigt en de beker wint, erft SC Heerenveen als verliezend bekerfinalist een ticket voor de tweede voorronde. Maar voor de winnaar van de play-offs ligt in dat scenario een ticket voor de derde voorronde klaar. Door deel te nemen aan de play-offs, kan Heerenveen is dat geval dus een beter ticket verdienen.

Overigens zou dit slecht nieuws zijn voor de ploeg die als negende eindigt in de Eredivisie. Door de deelname van SC Heerenveen, mag deze nummer negen toch niet meedoen aan de play-offs. De nummers vijf tot en met acht, momenteel Heerenveen, Groningen, NAC en Feyenoord, strijden dan om twee Europese tickets.

Voor de duidelijkheid: alleen als Twente tweede wordt en de finale wint, moet Heerenveen deelnemen de play-offs. Wint Heerenveen de beker of eindigt FC Twente als derde in de Eredivisie, dan spelen de nummers zes tot en met negen van de Eredivisie voor een ticket in de tweede voorronde van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen