Vandenbussche denkt aan vertrek bij Heerenveen

Ger
29 april 2009, 19:02

Brian Vandenbussche overweegt een vertrek bij SC Heerenveen. De Belgische doelman is dit seizoen niet langer de onvoorwaardelijke nummer één tussen de Friese palen en mist het vertrouwen bij coach Trond Sollied.

"Al op de eerste dag van de voorbereiding zei Sollied dat hij een nieuwe doelman wilde aantrekken, terwijl hij me nog nooit had zien keepen. Verder is er nooit met mij gesproken", zegt Vandenbussche (27) in Voetbal International. "In de voorbereiding bouw je aan een elftal, maar ook aan het vertrouwen van de spelers. Bij de keepers gebeurde het tegendeel. Wij werden afgebroken."

Door de vele tegengoals raakte de sluitpost zijn plek onder de lat kwijt. "Ik ben echt goed begonnen, maar we bleven net als vorig jaar veel goals slikken. Als keeper word je daar op afgerekend." Sollied haalde Kenny Steppe van Germinal Beerschot en zette hem in het doel. "Kenny is een talent, maar ook hij bleek niet de redder. De club bleef veel tegengoals krijgen. De problemen lagen niet bij de keepers, maar bij het vele gewissel en een verkeerde balans in de defensie", stelt Vandenbussche.

Steppe raakte geblesseerd en Hans Vonk kwam in de winterstop. Ook hij is geblesseerd, zodat Vandenbussche nu toch weer speelt. "Niemand krijgt zekerheid van Trond Sollied. Hij is een intelligente man die heel veel verstand heeft van voetbal, maar het ontbreekt hem aan communicatie", aldus de goalie. "Misschien is het het moment om na vijf jaar Heerenveen op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ik ben geschapen voor het Duitse voetbal. Maar als eerste keeper wil ik gerust blijven. Als tweede man wordt het een moeilijk verhaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen