Yorke: "Agressieve Keane ongeschikt als coach"

16 oktober 2009, 09:47   Bijgewerkt: 16 oktober 2009, 10:01

Roy Keane is totaal ongeschikt als manager. Die conclusie trekt Dwight Yorke in zijn biografie 'Born to Score'. Keane was van 2006 tot eind 2008 manager van Sunderland, waar Yorke speelde. De oud-middenvelder schopte borden in elkaar, sloeg spelers en zorgde voor hoogspanning in de selectie, schrijft Yorke.

Yorke beschrijft in zijn boek een incident tijdens de rust van een bekerwedstrijd tegen Northampton, die blijkbaar niet liep zoals Keane dat wilde. "Het tactiekbord met magneetjes hing twee seconden aan de muur toen Keane een minisprint in de kleedkamer nam en met een Kunf Fu-trap het hele bord in elkaar schopte. Daarna schreeuwde hij tegen onze speler Danny Collins: "Jij hoeft nooit meer om een nieuw contract te vragen bij mij." Vervolgens draaide hij zich om naar de aanvoerder, Dean Whitehead. "Aanvoerder? Aanvoerder??? Wat een kloten-aanvoerder ben jij, zeg.'' Terwijl hij het zei, gaf hij Dean een klap voor zijn kop. Daarna begon hij tegen ons allemaal te schreeuwen: "Ik kan jullie voor geen meter vertrouwen!"", aldus Yorke.

Volgens de spits uit Trinidad & Tobago had het gedrag van Keane zijn weerslag op de spelers. "Iedereen in het elftal werd paranoïde van alle spanningen rond de trainer. De sfeer in de club was om te snijden. Spelers grepen elkaar bij de keel, gingen op de training om het minste geringste met elkaar vechten. Het was een grote puinhoop." Uiteindelijk werd Keane ontslagen, waarna Yorke hem een sms'je stuurde om hem succes te wensen in zijn verdere carrière. De reageerde van Keane liet niet lang op zich wachten: "Tien minuten later kreeg ik antwoord van Roy in mijn telefoon: 'Go and fuck yourself.' Ik heb dat bericht nog steeds in mijn telefoon staan, omdat het me intens heeft geshockeerd. Aan de andere kant doet het me nu niets meer.'' 

Momenteel is Keane manager van Ipswich Town. Veel succes heeft de Ier daar niet, want Ipswich staat troosteloos onderaan in het Engelse Championship.

Bron: AD Sportwereld

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen