Zenden debuteert met bizarre zege, ManU koploper

17 oktober 2009, 18:05   Bijgewerkt: 18 oktober 2009, 12:39

Liverpool heeft zaterdagmiddag op uiterst curieuze wijze zijn vierde nederlaag van het seizoen geïncasseerd. The Reds gingen in het Stadium of Light met 1-0 onderuit bij Sunderland, door een goal die via een ballon tot stand kwam.

Na ongeveer vijf minuten nam Darren Bent het Liverpool-doel onder vuur. Zijn inzet werd van richting veranderd door een ballon die vanuit het bezoekersvak op het veld was terechtgekomen, en verschalkte zodoende de onfortuinlijke Jose Reina. In het restant gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar de gastheer bleef fier overeind. Door de winstpartij gaat Sunderland in de stand voorbij aan Liverpool. Beide clubs staan respectievelijk zevende en achtste.

Boudewijn Zenden maakte na een klein uur zijn debuut bij Sunderland. De Limburger viel in voor Lee Cattermole. Bij Liverpool stonden Dirk Kuyt en Ryan Babel in de basis. De oud-Ajacied werd tien minuten voor tijd vervangen door David Ngog.

Manchester United profiteerde optimaal van de nederlaag die Chelsea eerder op de dag leed bij Aston Villa (2-1). De manschappen van Sir Alex Ferguson, waar Edwin van der Sar zijn rentree onder de lat maakte, werkten zich op eigen veld met dezelfde cijfers voorbij Bolton Wanderers en namen zodoende de eerste positie over van The Blues. Het gat met Chelsea behelst na negen duels één punt. Zat Knight (eigen goal) en Luis Antonio Valencia hadden Manchester al aan een ruime marge geholpen (2-0), alvorens Matthew Taylor de eindstand bepaalde.

Ook Tottenham Hotspur liet de kans om flink in te lopen op Chelsea niet onbenut. Op bezoek bij rode lantaarndrager Portsmouth won de nummer drie van de ranglijst met 2-1, door doelpunten van Ledley King en Jermain Defoe. Kort na zijn doelpunt werd Defoe van het veld gestuurd vanwege een tackle op Aaron Mokoena. Pompey kwam nog wel terug tot 2-1, maar kon de numerieke meerderheid niet verder uitbuiten. Als gevolg van de zege staan The Spurs twee punten achter op stadgenoot Chelsea.

In het kielzog van Manchester en Tottenham voegde Arsenal eveneens drie punten aan zijn totaal toe. De hoofdstedelingen versloegen Birmingham City met 3-1, onder meer door een doelpunt van Robin van Persie. De Nederlander tekende voor de openingstreffer, waarna Abou Diaby en Andrey Arshavin de score verder uitbouwden. Arsenal staat vierde, op vier punten achterstand van leider Manchester United.

Bekijk hier de bizarre goal van Darren Bent

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen