Spectaculaire remises Chelsea en ManCity

12 december 2009, 17:57   Bijgewerkt: 12 december 2009, 19:53

Chelsea is er voor de tweede week op rij niet in geslaagd drie punten bij te schrijven in de Premier League. Na de 2-1 verliesbeurt van afgelopen week bij Manchester City, kwamen The Blues zaterdag op eigen veld niet verder dan een spectaculair gelijkspel tegen Everton: 3-3.

Everton, waar John Heitinga na een schorsing zijn rentree in de basis maakte, kwam na twaalf minuten brutaal op 0-1, nota bene door een eigen goal van Chelsea-goalie Petr Cech. Echter, de thuisclub had niet veel tijd nodig om de schade te herstellen. Via Didier Drogba en Nicolas Anelka stond het vlot 2-1, maar in de vijfde (!) minuut van de blessuretijd van de eerste helft ging het weer fout. Ayegbeni Yakubu maakte gelijk. Drogba en Louis Saha bepaalden na de thee de eindstand vervolgens op 3-3. Door de doelpuntrijke remise kan Manchester United dit weekend op gelijk hoogte komen met koploper Chelsea. The Red Devils ontvangen later op de avond Aston Villa, de nummer vijf van de ranglijst.

Ook de subtoppers morsten punten. Manchester City speelde evenals Chelsea met 3-3 gelijk, Tottenham Hotspur verloor zelfs. De nummer vier leed een dure nederlaag tegen het laaggeklasseerde Wolverhampton Wanderers. Al in de derde minuut kopte Kevin Doyle de nummer achttien van de ranglijst op een 0-1 voorsprong in Londen. Die vroege tik kwamen The Spurs niet meer te boven.

Manchester City had door het gelijkspel van Tottenham een uitstekende kans om de vierde plaats over te nemen, maar ook The Citizens verkeken zich op een laagvlieger. Bij nummer negentien Bolton Wanderers speelde de miljoenenploeg 3-3. City kwam in het Reebok Stadium driemaal op achterstand, maar kwam even zo vaak langszij. De 3-3 was afkomstig van de voet van Carlos Tevez, dertien minuten voor tijd. Op dat moment stonden de bezoekers al met een man minder na het wegzenden van Craig Bellamy. Door de achtste puntendeling in negen duels blijft City, waar Nigel de Jong ontbrak, zesde. Het speelde wel één duel minder dan de concurrentie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen