Stevens blijft zonder puntverlies in groepsfase

17 december 2009, 22:53   Bijgewerkt: 18 december 2009, 00:09

Het Red Bull Salzburg van trainer Huub Stevens is ontketend in de Europa League. Donderdag zette de ploeg van de Limburgse trainer ook zijn zesde poulewedstrijd om in een overwinning. Op bezoek bij Villarreal werd het 1-0 voor de Oostenrijkers.

Aangezien Red Bull Salzburg en Villarreal beide al zeker zijn van een startbewijs voor de volgende ronde en ook de volgorde in de stand niet meer kan veranderen, gaven de oefenmeesters van beide elftallen hun belangrijke spelers rust. Bij Red Bull leidde dat tot basisplaatsen voor Barry Opdam, Robin Nelisse en Simon Cziommer. Laatst vermelde leverde de assist bij het enige én winnende doelpunt van Dusan Svento.

Door de zege in Castellon eindigt Red Bull zonder puntverlies bovenaan in groep G. Die Bullen zijn de enige die in de Europa League al hun duels hebben gewonnen. Villarreal finisht de groep als tweede, op negen punten van Red Bull. In het andere duel in deze groep verraste Levski Sofia Lazio door in Rome met een 1-0 overwinning van het veld te stappen. De Bulgaren waren tot donderdag nog zonder punten.

Groep I

Ook in groep I was voor aanvang van de laatste speelronde bekend dat Benfica de poule als winnaar afsluit en Everton als nummer twee mee mag naar de laatste 32. Benfica sloot de groepsfase af op winst. De Portugezen waren thuis met 2-1 te sterk voor AEK Athene. Everton, waar John Heitinga absent was, kende een minder prettig uiteinde. De Engelsen verloren voor eigen publiek met 1-0 van BATE Borisov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen