Atouba geeft toe: "Ik was niet goed"

15 januari 2010, 10:22

Er wordt dit seizoen vooral lacherig gedaan over Thimothée Atouba. De linksback kwam in de zomer over van Hamburger SV, maar viel in Amsterdam vooral op door een paar ongelukkige optredens. Door een meniscusblessure heeft Atouba nog geen kans gehad om zijn critici de mond te snoeren, maar hij is op de weg terug.

Inmiddels heeft Atouba de loop- en fietstraining weer hervat en hoopt hij op termijn weer aan te sluiten bij de selectie. Dan hoopt hij ook te bewijzen waarom Ajax hem in de zomer wegplukte bij Hamburger SV. Dat lukte hem in de eerste weken van het seizoen niet, geeft hij toe in een interview op de officiële website van zijn club.

"Ik was gewoon in het begin van het seizoen niet goed", zegt de lange verdediger uit Kameroen. Dat trainer Martin Jol hem vooral op de bank zette, begrijpt hij dan ook. "Ik respecteer altijd de keuze van de trainer. Als het basiselftal dan ook goede resultaten behaalt, wordt het steeds moeilijker om een plek te veroveren."

Inmiddels doet hij er alles aan om weet fit te worden. "Als je geblesseerd bent moet je dubbel zo hard werken om terug te komen. Het is moeilijk. Vorig jaar was ik ook al geblesseerd en nu weer. Je hebt het gevoel alsof je iets verliest. Alles begint weer van vooraf aan. In het begin was het erg zwaar. Ik werd eerst geopereerd aan mijn knie en kon daarom de eerste maand nog niet beginnen met de revalidatie. Pas na de eerste maand begon ik rustig op te bouwen", aldus de linksback.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen