Supersub Van Nistelrooy schiet HSV naar zege

13 februari 2010, 17:23   Bijgewerkt: 13 februari 2010, 19:22

Ruud van Nistelrooy heeft Hamburger SV met een weergaloos optreden drie punten bezorgd. De Brabander kwam in de uitwedstrijd bij VfB Stuttgart na ruim een uur, bij een 1-1 stand, in de ploeg van die Rothosen en zorgde er met twee treffers in een tijdsbestek van twee minuten voor dat HSV drie punten pakte (1-3).

In de 75ste minuut tilde Van Nistelrooy de score naar 1-2. Marcell Jansen verlengde een lange bal van David Rozehnal tot bij Van Nistelrooy, die vervolgens beheerst raak schoot. Een minuut later besliste de spits, die deze winter werd overgenomen van Real Madrid, de wedstrijd. Deze maal bezorgde Marcus Berg het leer bij Van Tor, die Stuttgart-keeper Jens Lehmann met een laag schot in de verre hoek verschalkte. Het zijn de eerste goals van de Nederlander in Hamburgse dienst.

Voordat Van Nistelrooy zijn trefzekerheid aan de dag legde, hing een tweede treffer van de thuisclub in de lucht. Stuttgart had het betere van het spel en kreeg kansen op doelpunten, maar HSV-doelman Frank Rost blonk uit met enkele goede reddingen.

Eén keer moest Rost de bal wél uit het net vissen. Acht minuten na de rust maakte Christian Träsch met een fraai schot van achttien meter gelijk. Na een kwart wedstrijd opende Marcus Berg de score voor HSV. De oud-speler van FC Groningen ontsnapte aan de aandacht van de Stuttgart-defensie, zonder bankzitter Khalid Boulahrouz, en schoot na een lange pass van Guy Demel de 0-1 binnen. Joris Mathijsen had bij HSV een basisplaats. Eljero Elia was vanwege een enkelblessure absent.

Hamburger SV is komende donderdag in de UEFA Europa League de tegenstander van PSV. Ook FC Twente stuit op een Noord-Duitse equipe die zaterdag drie punten pakte. Werder Bremen liet in een streekderby niets heel van Hannover 96: 1-5.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen