Van Marwijk tot EK 2012 bondscoach Oranje

2 maart 2010, 15:09   Bijgewerkt: 2 maart 2010, 15:20

Bert van Marwijk is ook de komende jaren bondscoach van Nederland. De trainer heeft met de KNVB een akkoord bereikt over een nieuw contract, dat loopt tot het EK van 2012. Ook de rest van de technische staf blijft tot 2012 bij de KNVB.

Van Marwijk (57) denkt dat het nieuws over zijn contractverlenging voor rust kan zorgen bij Oranje. "Het zou eigenlijk niet mogen, maar uit eigen ervaring weet ik dat het toch iets doet met een spelersgroep, als je weet dat de trainer over een paar maanden vertrekt. Daarom is het wel goed dat iedereen nu duidelijkheid heeft."

Toch is het wel opvallend dat Van Marwijk al ruim voor het WK een nieuw contract tekent. Want wat als het WK uitloopt op een deceptie, moet hij dan niet alsnog weg? "Ik wil niets zeggen over de inhoud van het contract", zei hij. "Maar natuurlijk zijn er wel bepaalde afspraken gemaakt. Er kunnen altijd dingen gebeuren."

Voorlopig is er echter geen reden om te denken dat het WK een mislukking gaat worden, want onder Van Marwijk maakt Oranje een prima ontwikkeling door. "Zelfs een leek kan zien dat we vooruitgang boeken. Dat is voor mij natuurlijk ook belangrijk om te zien. Of dit mijn laatste contract is? Oh, dat weet ik helemaal niet. Ik heb ooit gezegd dat ik zou stoppen als ik 55 zou zijn, maar daar ben ik snel vanaf gestapt. Nu heb ik besloten om door te gaan, zo lang ik het leuk vind. Hoe lang dat is, weet ik niet."

Van Marwijk trad na het EK van 2008 in dienst bij de KNVB, als opvolger van Marco van Basten. Onder zijn leiding plaatste Oranje zich eenvoudig voor het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen