Amerikanen vechten zich terug naar gelijkspel

18 juni 2010, 17:50   Bijgewerkt: 18 juni 2010, 18:08

De Verenigde Staten en Slovenië hebben gelijkgespeeld. De 2-2 leek er voor de Amerikanen lang niet in te zitten, nadat de Slovenen bij de rust al een voorsprong van twee doelpunten hadden genomen. Team USA vocht zich knap terug en heeft nog steeds een goede kans om de tweede ronde te bereiken.

Dat laatste komt de Amerikanen bekend voor. De enige Amerikaanse goal tegen Engeland (1-1) was te danken aan doelman Robert Green, die een simpel schot van Clint Dempsey door zijn vingers liet glippen. Het duel tussen de Verenigde Staten en Slovenië zou realistisch gezien gaan uitmaken wie er naar de achtste finales mag. Engeland zal zich sowieso wel plaatsen voor de laatste zestien en van Algerije mag echte concurrentie niet verwacht worden.

De Amerikanen probeerden de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, kregen ook kansen, maar misten wat geluk. Zo haalde de Sloveense verdediger Brecko een bal van de lijn. Niet veel later werd de Sloveen Zlatan Ljubijankic op de rand van buitenspel ingespeeld. Hij mocht alleen naar de goal van Tim Howard lopen en scoorde. Slovenië kon met een 2-0 voorsprong de rust in.

Niet veel later leek het zelfs 3-2 te worden, maar de goal van Maurice Edu werd afgekeurd. Hij stond zelf zeker niet buitenspel, maar wat de reden voor het afkeuren dan wel was, werd niet geheel duidelijk. Discutabel was het in ieder geval wel. Ook Slovenië kreeg in de slotfase nog een paar kansjes, maar meer dan een gelijkspel zat er toch niet in.

Beide ploegen hebben nog een goede kans op de volgende ronde, al moet Slovenië de derde wedstrijd tegen Engeland spelen. Team USA ontmoet Algerije, wat op papier een stuk makkelijker is.