Australië en Servië schakelen elkaar uit

23 juni 2010, 22:19   Bijgewerkt: 23 juni 2010, 23:10

Australië en Servië zijn klaar in Zuid-Afrika. Beide ploegen hadden de kans om door te gaan, maar Australië redde het, ondanks de 2-1 zege, niet op doelsaldo. Servië kwam één doelpunt tekort voor de achtste finale.

De opdracht voor Servië en Australië was erg overzichtelijk: winnen. Vooral de Serviërs hoefden niet al te veel rekenwerk te verrichten. Bij winst zouden ze of Duitsland, of Ghana voorbij gaan, of zelfs allebei. Australië moest hopen op een grotere score, als de Duitsers niet zouden verliezen.

Beide ploegen begonnen wat voorzichtig aan de eerste helft. Milos Krasic kreeg wel een goede kans en ook Branislav Ivanovic was dicht bij een doelpunt. De Australiërs lieten weinig zien, maar werden wel gesteund door de Zuid-Afrikanen in het stadion. Australië heeft dezelfde kleuren, dus konden de Zuid-Afrikanen gewoon hun Bafana Bafana-shirtjes weer aantrekken. Veel viel er verder niet te beleven in Nelspruit. De ruststand was dan ook 0-0.

Het kwam ook op voorsprong. De van een schorsing teruggekeerde Tim Cahill kopte een voorzet knap in het Servische doel. Het feestje duurde niet lang, want er moesten meer doelpunten komen. En dat gebeurde. De door bondscoach Pim Verbeek ingebrachte Brett Holman ramde de bal in het net, waardoor het plotseling erg spannend werd. Een goal van Australië zou genoeg zijn voor de volgende ronde, als ook de Duitsers nog een keer zouden scoren. Als ze het op eigen kracht zouden moeten doen, moesten er nog twee doelpunten vallen. En dat was precies het aantal dat Servië ook nodig had voor de volgende ronde. Met nog ruim een kwartier te spelen was alles mogelijk.

In blessuretijd was Servië nog heel dicht bij de gelijkmaker. Nemanja Vidic kopte de bal op de arm van Cahill in het Australische strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag het over het hoofd. Een penalty was terecht geweest, maar kwam er niet, tot ontzetting van de Serviërs. De goal viel niet. Zelfs niet toen Danko Lazovic en Marko Pantelic het samen konden beslissen, maar laatstgenoemde liep dom in buitenspelpositie.

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen