Villa helpt Spanje aan zege in Iberische clash

Ger
29 juni 2010, 22:21   Bijgewerkt: 30 juni 2010, 10:24

Spanje heeft zich als laatste land verzekerd van een ticket voor de kwartfinale op het WK in Zuid-Afrika. De Europees kampioen rekende dinsdagavond af met rivaal Portugal. Goudhaantje David Villa nam in de tweede helft het enige doelpunt voor zijn rekening.

De beginfase liet al het verschil tussen de Zuid-Europese rivalen zien: het verzorgde aanvallende voetbal van de Spanjaarden tegen het wat hardere spel van de Portugezen, die hun terughoudende tactiek vooral op sterspeler Cristiano Ronaldo hadden afgestemd. De duurbetaalde aanvaller van Real Madrid scoorde dit toernooi echter pas één keer, en nog op gelukkige wijze ook. Tegengoals hoefde Portugal daarentegen in de groepswedstrijden niet te slikken.

De aanvaller van Werder Bremen zorgde ook na de pauze voor het eerste gevaar. Zijn inzet stuiterde via het lichaam van verdediger Carlos Puyol vervaarlijk voorlangs. De Iberische clash - opmerkelijk genoeg de eerste op een WK - kantelde daarna in Spaans voordeel. Villa tekende in de 62e minuut voor de openingstreffer door de bal in twee instanties langs Eduardo te werken. Met vier doelpunten is hij nu samen met de Argentijn Gonzalo Higuain en de Slowaak Robert Vittek topscorer van het toernooi.

scheidsrechter Baldassi rood kaart

scheidsrechter Baldassi rood kaart

Voor Spanje, dat na de Europese titel van twee jaar geleden nu ook wel eens de belangrijkste prijs voor landenteams wil winnen, ligt de weg naar de halve finale open. De volgende tegenstander is outsider Paraguay, dat na strafschoppen Japan uitschakelde. Uruguay, Ghana, Duitsland, Argentinië, Nederland en Brazilië zijn de andere zes kwartfinalisten.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen