Vd Vaart: "Tottenham geen stap terug"

10 september 2010, 08:42   Bijgewerkt: 10 september 2010, 08:48

Rafael van der Vaart is deze week begonnen aan een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière. De middenvelder trainde voor het eerst mee bij Tottenham Hotspur, de club waar hij op de slotdag van de transferperiode een meerjarig contract tekende.

Van der Vaart is afkomstig van Real Madrid, waar zijn uitzicht op speelminuten dit seizoen beperkt was. Hij is blij dat hij nu bij de Spurs zit. "Real Madrid was een geweldige club, misschien wel de grootste ter wereld. Maar toch zie ik Tottenham gek genoeg niet als een stap terug. De Premier League, de accommodaties, de sfeer, het familiegevoel bij de Spurs, de uitverkochte stadions: dit is voetbal in zijn meest pure vorm. Ik voel me nu al thuis in Engeland", zegt de spelmaker in De Telegraaf.

"In de twee jaar dat ik bij Real Madrid zat, had ik met vier verschillende trainers te maken", blikt hij terug op zijn tijd in Spanje. "De tweede helft van vorig seizoen speelde ik bijna alles en goed ook. Maar het is ook wel eens anders geweest. Daarom heb ik nu voor Tottenham gekozen. Je moet altijd en overal vechten voor je plek. Daar heb ik ook geen enkele moeite mee. Maar bij Real waren de opstellingen politiek, kon je de strijd van Spanjaarden of miljoenenaankopen niet altijd winnen."

Ter afsluiting gooit de 27-jarige Van der Vaart er een mooi cliché tegenaan. "Real is natuurlijk een heel grote club. Maar dit voelt op de eerste dag al als thuiskomen. En voor mij is dat beter. Hier heb ik hetzelfde warme gevoel als in Hamburg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen