Chelsea breekt clubrecord bij zege op Wolves

23 oktober 2010, 17:49   Bijgewerkt: 23 oktober 2010, 21:11

Chelsea heeft een nieuw clubrecord gevestigd in de Premier League. The Blues bleven zaterdag voor de achtste keer op rij zonder tegendoelpunt in een thuisduel en speelden zo een record uit het seizoen 2004/2005 uit de boeken. De mijlpaal werd opgeluisterd met een 2-0 zege op Wolverhampton Wanderers.

Vorig seizoen speelde Chelsea een overtuigende wedstrijd tegen Wolverhampton en won dan ook met 4-0. Zo simpel als toen, ging het zaterdagmiddag absoluut niet. De landskampioen maakte weinig indruk en de bezoekers mochten derhalve lang op een goed resultaat hopen, ondanks dat Florent Malouda er na 23 minuten 1-0 van had gemaakt, op aangeven van Yuri Zhirkov. Pas negen minuten voor tijd zorgde ex-Feyenoorder Salomon Kalou ervoor dat de krachtmeting definitief op slot zat.

Chelsea, waar Jeffrey Bruma op de reservebank zat en Patrick van Aanholt niet tot de selectie behoorde, verstevigt met deze driepunter zijn koppositie. De Londenaren hebben nu 22 punten. Nummer twee Manchester City kan het gat zondag weer tot twee punten reduceren, maar dan moet het thuis wel de topper van Arsenal winnen.

West Bromwich Albion klom naar een voorlopige vierde plaats. Op eigen terrein was de promovendus de baas over Fulham (2-1). Daardoor komt het evenals Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag mede door een treffer van Rafael van der Vaart 1-1 speelde tegen Everton, op vijftien punten na negen speeldagen. Ex-FC Utrecht-spits Marc-Antoine Fortuné maakte vijf minuten voor rust de winnende goal voor WBA.

Sunderland, waar Boudewijn Zenden in blessuretijd inviel, boekte een 1-0 thuiszege op Aston Villa en klimt daardoor naar de zevende plek. The Black Cats wonnen door een eigen goal van Richard Dunne. Het was de achtste keer dat de speler van Aston Villa dit overkwam in de Premier League. Daarmee vestigde hij een nieuw record.

Ronnie Stam, die kort na rust in het veld kwam, speelde in het eigen DW Stadium met Wigan Athletic met 1-1 gelijk tegen Bolton Wanderers en blijft zo in de gevarenzone van de hoogste divisie in het Engelse profvoetbal bivakkeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen